top of page
_edited.jpg

Coen van Aarsen

 

Coen is het gezicht van Wood Rush. Na een aantal studies geproefd te hebben besloot hij om een periode naar Frankrijk te gaan. Gedurende deze periode kwam hij met regelmaat in aanraking met hout en werd zijn interesse gewekt door dit prachtige materiaal en in het bijzonder met eiken- en Tamme kastanjehout. Coen wist toen dat hij hiermee verder wilde en besloot de opleiding International Timber Trade te gaan volgen. Al tijdens de opleiding werkte hij in de houthandel en werd zijn voorkeur voor Europese houtsoorten steeds duidelijker. Met name de Europese hardhoutsoorten zoals Eiken en Tamme kastanje genieten zijn voorkeur. Dit zijn prachtige duurzame houtsoorten welke relatief dichtbij groeien.

Tijdens zijn werk bij een houthandel werd al snel duidelijk dat het bewerken van hout en het creëren van kleine meubels etc. uitgroeide tot meer dan een hobby. Daarom besloot Coen om in 2020 een eenmanszaak te starten.

 

Sindsdien werd het duidelijk dat de voorliefde voor eikenhout en kastanjehout niet alleen nieuw hout betreft maar met name ook het oude hout. Oud hout uit boerderijen en kastelen met elk hun eigen karakter en uitstraling. Sinds dat moment is hij continue op zoek naar mooie en unieke stukken hout om hier gebruiksvoorwerpen van te maken of om puur te laten en slechts op een voetstuk te zetten.

''Doorleeft hout uit kastelen, boerderijen, industrie en de natuur herleeft als uniek interieur item''

''Sommige stukken hout zijn gewoon te mooi om te bewerken, daar kom ik nauwelijks aan. De tijd en de elementen hebben het meeste werk al gedaan.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Coen.jpg
Creativiteit

Doordat elke plank en elk stuk hout uniek is, beleven wij veel plezier aan het bewerken en op creatieve wijze creëren van producten. Geen salontafel of wijnstandaard is hetzelfde en vaak zitten er bijzondere verhalen achter de verkregen stukken hout. Het mooie van deze oude stukken hout is dat vorm bepaalt wat er van gemaakt gaat worden van meubels tot kunst. Hierdoor wordt onze creativiteit uitgedaagd en dit is net waar wij het sterkst in zijn. 

Het mooiste hout!

Wij zoeken de mooiste stukken hout welke we berwerken tot een gebruiksvoorwerp of zo min mogelijk bewerken en het hout laten spreken. Sommige stukken hout zijn van nature zo mooi dat we ze eigenlijk gewoon op een voetstuk willen zetten zodat deze bewondert kunnen worden. Hout is een prachtig product en mag gezien worden!

Hout kan overal!

De verscheidenheid van hout is dusdanig groot dat, ongeacht de binnen- of buitenruimte, hout overal kan worden toegepast. Dit kan in rustieke of strakke vorm, net wat in de ruimte het mooiste is. Door de warmte en charme die hout uitstraalt geeft het vaak een huiselijk en knus gevoel aan een ruimte. Daarnaast is hout tijdloos, wat het een perfect element maakt in zowel de oudere jaren 30 woningen als ook in de moderne woningen van deze tijd. 

bottom of page